Повітряні сили будуть збивати “Шахеди” з усього, що є, хоч це і дорого

У Повітряних силах Збройних сил України вважають недоречними закиди про те, що українські захисники збивають російські дрони іранського виробництва значно дорожчими за них ракетами до західних систем протиповітряної оборони, адже йдеться про життя людей та збереження об’єктів життєзабезпечення.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

“Якщо є загроза життю – ви, мабуть, все витратите, щоб зберегти своє життя. Тут некоректно порівнювати. Я бачив це у західній пресі, не вперше вже. Мені інколи здається, що в деяких газетах є колонка для російських пропагандистів, щоб вони там висловлювали свою думку. Це і в США, і в Європі є ЗМІ, які публікують інколи речі, які несуть у собі протиріччя.

Зрозуміло, що ракети, які використовуються сьогодні, і NASAMS, IRIS-T, – це дорогі ракети. Patriot (яких очікує Україна) – взагалі до 4 мільйонів ракета.

Чи будемо ми їх застосовувати, чи будемо піднімати винищувальну авіацію, щоб збивати “Шахеди”? Це надзвичайно дорого. Будемо”, – сказав Ігнат.

Так речник Повітряних сил ЗСУ відреагував, зокрема, на статтю видання York Times про те, що Україна збиває дешеві дрони дорогими ракетами.