Політика

Російські спецслужби вербують диверсантів через Telegram і TikTok, – ЗМІ

росія
Ілюстративне зображення / Досьє

Спеціальний підрозділ ГРУ РФ вербує людей для проведення диверсій у Європі через соцмережі, такі як Telegram і TikTok.

Про це повідомив незалежний російський антикорупційний проєкт центр “Досьє“.

Представники західної розвідки попередили про посилення російських диверсійних операцій по всій Європі. Згідно з інформацією “Досьє”, є підрозділ причетний до кількох диверсій в області.

На початку цього року підрозділ завербував через Telegram чоловіка в Латвії, який за їхнім завданням кинув коктейль Молотова в Музей окупації в Ризі.

Повідомляється, що цей підрозділ ГРУ також відповідає за розпалювання актів антисемітизму, включаючи один інцидент у 2023 році, коли група громадян Молдови намалювала зірки Давида на будівлях по всьому Парижу в умовах напруженості навколо ізраїльсько-палестинського конфлікту. У повідомленні йдеться, що диверсантів вербували через TikTok.

У звіті також наведені докази того, що підрозділ працює над організацією лівих антинатовських протестів у європейських містах під такими гаслами, як “ні втягуванню нашої країни у війну” або “НАТО — наш спільний ворог”.

У квітні Федеральна прокуратура Німеччини оголосила про арешт двох громадян Німеччини та Росії за підозрою в організації вибухів і підпалів у країні, зокрема на військових базах США.

За останні шість місяців польська влада заарештувала 18 людей за підозрою у здійсненні ворожої діяльності або диверсії у співпраці з Росією чи Білоруссю, повідомляє МВС Польщі. Кілька інших підозрюваних були заарештовані протягом минулого року в Німеччині , Австрії , Данії , Естонії та інших країнах за нібито шпигунство на користь Росії або інші форми співпраці з російською розвідкою.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling