Reuters: Україна запустила десятки безпілотників по Брянській області

Україна запустила десятки безпілотних літальних апаратів у ніч на неділю по Брянську та інших регіонах Росії, але не завдала жодної шкоди, повідомили російські офіційні особи в неділю.

Як передає Reuters, щонайменше 30 безпілотників було знищено над Брянськом, який межує з Україною, повідомив губернатор області Олександр Богомаз у Telegram.

Російські системи ППО також знищили безпілотники над Смоленською областю, повідомив Василь Анохін, губернатор області на заході Росії. Скільки безпілотників було збито, з’ясувати Reuters не вдалося.

За попередньою інформацією, жертв і руйнувань в обох регіонах немає, заявили губернатори. Російські офіційні особи часто не розкривають повного обсягу збитків, завданих українськими атаками.

У Липецькій області, розташованій у кількох сотнях кілометрів на південь від Москви, було оголошено повітряну тривогу, повідомив губернатор регіону.

Reuters не змогло підтвердити ці повідомлення. Україна не надала негайних коментарів.

Київ часто заявляв, що його удари по території Росії покликані підірвати військові зусилля Москви і є відповіддю на безперервні повітряні атаки Росії на енергетичну, військову і транспортну інфраструктуру України.