Росія, вірогідно, розосередить бомбардувальники по запасним базам – розвідка Британії

Британська розвідка в сьогоднішньому зведенні звертає увагу на вибухи на російських авіабазах під Рязанню і в Саратовській області 5 грудня, в яких, за відкритими джерелами, загинули троє людей і було пошкоджено два стратегічних бомбардувальника Ту-95.

Розвідники зазначають, що поки що причини вибухів не встановлено. Але якщо Росія вважає, що це навмисні диверсії, вони можуть вважатися одними з найбільш стратегічно значимих провалів охорони військових об’єктів з початку війни в Україні.

Справа в тому, що постраждалі бази розташовані в глибині російської території: авіабаза Енгельс у Саратовській області – за 600 км від підконтрольних Україні територій.

Енгельс – головна оперативна база російської далекої авіації в західній частині країни, на ній базуються 30 бомбардувальників. Ці літаки – частина ядерного щита Росії, і вже застосовувалися для завдання ударів по Україні неядерними крилатими ракетами.

У відповідь російські військові розосередять бомбардувальники запасними базами, вважають британські розвідники, а армійське керівництво з великою ймовірністю докладе всіх зусиль, щоб знайти і покарати офіцерів, яких вважають винними в події.