Пакистан планує відправити Україні боєприпаси, зокрема артилерійські снаряди — ЗМІ

Пакистан у січні планує через порт у Польщі відправити в Україну боєприпаси, зокрема артилерійські снаряди.

Про це пише індійське видання The Economic Times з посиланням на анонімні поінформовані джерела.

Так, пакистанська транспортно-посередницька фірма Project Shipping планує відправити 159 контейнерів боєприпасів з порту Карачі у Пакистані до порту Гданська в Польщі. Судно перевозитиме 155-мм артилерійські снаряди, метальні заряди M4A2, капсулі M82 і підривники PDM, кажуть джерела.

Видання пише, що Пакистан може отримати натомість українську допомогу в модернізації вертольотів Мі-17 та ремонті парку танків Т-80УД. А з 1991 по 2020 рік Україна уклала з Пакистаном контракти на постачання озброєнь на суму майже 1,6 мільярда доларів.

Раніше Пакистан відігравав роль у постачанні Україні зброї від імені Великої Британії, зазначає The Economic Times. Так, Британія у серпні 2022 року використовувала пакистанську авіабазу Нур Хан як частину повітряного мосту для перекидання зброї через свою авіабазу у Середземному морі до Румунії, а далі до України.

Крім того, що оборонні фірми, розташовані в деяких східноєвропейських державах, що межують з Україною, також стали воротами для передачі виробленого в Пакистані військового обладнання, пише видання.