МЗС України відреагувало на заяву РФ про готовність до переговорів

Міністерство закордонних справ України вважає «черговою димовою завісою» заяву росії про готовність до переговорів.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Бачу заголовок у ЗМІ: “мзс рф заявило про готовність росії вести переговори з Україною”. Нарешті, думаю, росіяни визнали поразку, оголосили виведення своїх військ з усієї території України, скасовують усі незаконні рішення на окупованих територіях і розпочинають виплату компенсацій. Читаю далі новину, а там нічого такого немає», — пише Ніколенко.

Він заявив, що російські посадовці починають згадувати про перемовини кожного разу, коли російські війська зазнають поразки на полі бою. росія не зацікавлена у відновленні миру в Україні, стверджує Ніколенко.

За його словами, імітуючи готовність до діалогу, росія намагається виграти час, аби перегрупувати підрозділи, підготувати нещодавно мобілізованих росіян, розв’язати питання нестачі озброєння, усунути недоліки логістики, а потім із новими силами вдатися до нових хвиль агресії.

«Ми це вже проходили у 2014-2015 роках», — вважає речник МЗС.

Він додав, що якби росія справді була зацікавлена у мирних переговорах, вона б не знищувала українську інфраструктуру та її громадян, не знущалася з мешканців тимчасово окупованих територій і не перешкоджала постачанню продовольства.

«Україна неодноразово пропонувала переговори. Але завжди отримувала або зневажливу реакцію та вимогу підкоритися ультиматумам кремля, або чергові акти геноциду українців», — наголосив Ніколенко.