Естонія видворює із країни дев’ять російських дипломатів

МЗС Естонії в середу оголосило, що наказало посольству Росії більш ніж удвічі скоротити кількість дипломатів у його штаті, щоб досягти паритету з посольством Естонії в Москві.

У заяві МЗС Естонії йдеться, що російському посольству наказано до 1 лютого скоротити штат до восьми дипломатів та п’ятнадцяти відряджених співробітників без дипломатичного статусу.

На сайті посольства Росії в Таллінні зараз значаться 17 дипломатів, які в ньому служать.

“Мета цього рішення – досягти паритету, тобто рівноцінності, кількості посад у посольствах, що означає, що в представництвах Росії та Естонії, що діють у столицях, кількість посад стане рівною”, – пояснює МЗС Естонії.

“З самого початку війни Естонія скоротила двосторонні зв’язки з Російською Федерацією до абсолютного мінімуму. Навесні ми закрили консульські представництва Росії в Нарві та Тарту та вислали з країни трьох співробітників посольства Росії з дипломатичним статусом, які активно підривали безпеку Естонії та поширювали пропаганду, що виправдовує військову діяльність Росії. Тепер ми вводимо верхню межу числа російських дипломатів, які працюють в Естонії, щоб досягти паритету. Сьогоднішній крок корелює із загальним занепадом у наших двосторонніх відносинах”, – заявив з цього приводу міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу.