Поліцейські затримали у Івано-Франківську трьох чоловіків за побиття військового

Правоохоронці Івано-Франківська затримали трьох чоловіків за побиття військовослужбовця.

Про це повідомляє Нацполіція.

Зазначається, що про конфлікт правоохоронців повідомив випадковий свідок. Поліцейські на місці події опитали свідків, встановили потерпілого – 40-річного військовослужбовця, мешканця Івано-Франківська. Його доправили до медичного закладу. Медики діагностували в нього численні забої голови та тіла.

Крім того, як з’ясувалося, у результаті сутички постраждав випадковий перехожий, який намагався заступитись за військового. Чоловіка з тілесними ушкодженнями доставлено до лікарні.

Правоохоронці встановили особи нападників – це троє жителів Івано-Франківської тергромади 26, 21 та 17 років. 26-річний чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за майновий злочин.

Фігурантів опитали. Ті розповіли, що у середмісті Івано-Франківська відпочивали та вживали спиртні напої, коли до них підійшов військовий та попросив кошти на власні потреби. Молодики на це відреагували агресивно. Між ними та учасником бойових дій виник словесний конфлікт, який переріс у бійку.

Свою вину фігуранти визнали. 26-річного та 21-річного зловмисників затримано.

Вирішується питання про оголошення трьом фігурантам підозри за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу. За це передбачено покарання до 4 років позбавлення волі.