Покриття авто керамікою для захисту кузова

Сучасна концепція догляду за автомобілем полягає в тому, щоб якомога довше зберегти її первозданний вигляд. Насамперед, це стосується лакофарбового покриття, яке постійно контактує із зовнішнім середовищем і найбільш уразливе, особливо при постійних кліматичних коливаннях та їзді по поганому дорожньому покриттю. В наших умовах захист авто просто необхідний, інакше через кілька років він значно втрачає свій привабливий зовнішній вигляд.

Одним із найкращих методів захистити лакофарбове покриття, на думку фахівців у галузі детейлінгу, є кераміка для авто.

Які функції виконує кераміка для авто

Головними завданнями нанокераміки є загальний захист кузова та покращення стійкості до зовнішніх механічних та хімічних впливів.

Кераміка для авто виконує такі функції:

  • захищає лак від сколів, а відповідно перешкоджає появі так званих «рижиків» у найбільш уразливих місцях;
  • покращує властивості рідного захисного лаку;
  • естетичні властивості: зберігає природний колір, надаючи йому ще більшої насиченості, поверхня після нанесення кераміки блищить як на авто із салону;
  • керамічне покриття має відмінні очищаючі властивості: бруд та пил легко змиваються;
  • захист фарби від вигорання;
  • захист від вандалів: якщо хтось на вулиці наніс написи або подряпав корпус, це легко виправляється зняттям або поліруванням захисного шару кераміки.

Кераміка для авто не призначена для самостійного нанесення на поверхню кузова. Роботу слід замовляти у спеціальних салонах, що займаються детейлінгом, і це пов’язано зі складною технологією нанесення покриття. Перед процедурою нанесення нанокераміки обов’язково слід очищати лак від дрібних вкраплень, шматочків бітуму та інших шкідливих елементів. Потім слідує полірування і тільки потім вже в справу вступає кераміка для авто.

Важливим також є вибір матеріалу: роботи з нанесення покриття не дешеві, тому студії дітей рекомендують купувати кераміку для авто преміум-класу від відомих і перевірених виробників.

Різновиди нанокераміки

Властивості керамічного покриття залежать від його складу та якості інгредієнтів. Чим більша кількість діоксиду кремнію у складі, тим міцнішим буде захисний шар. Крім цього, виробники експериментують із різними формулами складу. Найкращими виробниками кераміки для авто вважаються компанії з Японії, Італії, Німеччини, Тайваню.

При виборі кераміки, перш за все, слід звертати увагу на число з літерою h, і найтвердішим складом є показник 9Н – це стійке багатошарове покриття, основне для нанесення на кузов. Як додатковий захисний шар можна використовувати більш легкий фінішний шар.

Існує безліч видів покриттів, і у питанні вибору найкраще дотримуватися порад професіоналів, які безпосередньо працюють у сфері детейлінгу. Для прикладу, одна з найвідоміших у Києві студій детейлінгу «Чисто & Конкретно», вже багато років працює з керамікою преміум-класу Ceramic Pro 9H, як основний захист та Ceramic Pro Top Coat як фінішний шар.