Північна Корея збільшила постачання снарядів до Росії – Bloomberg

Північна Корея не тільки не скоротила, а й, імовірно, навіть збільшила постачання боєприпасів до Росії. Про це свідчать супутникові знімки, які фіксують обіг контейнерів між корейським портом Раджин і селищем Дунай Приморського краю.

Про це повідомляє Bloomberg.

Раніше Білий дім повідомив, що в період із серпня до жовтня КНДР відправила до РФ кораблями приблизно 1 млн снарядів. Крім того, 1 листопада Національна розвідувальна служба Південної Кореї поінформувала парламентаріїв, що десятьма рейсами до Росії було доставлено понад 1 млн снарядів.

“Приблизно через півтора місяці я не бачу, щоб темпи постачання уповільнилися, тому, з огляду на те, що ми знаємо, це ще півмільйона снарядів”, – сказав військовий експерт Юст Оліманс.

КНДР має один із найбільших запасів боєприпасів у світі. Вони призначені для зброї радянського зразка, яку активно використовують російські збройні сили, насамперед 152-мм снаряди.

Один із кораблів, які регулярно доставляють вантажі з росії в КНДР і завантажують контейнери в Раджині, – контейнеровоз «Ангара». Зокрема, він перебував у корейському порту 9 грудня, свідчать супутникові знімки. Звідти до селища Дунай – всього 180 км.