Пентагон повідомив про перекидання близько 900 військових на Близький Схід

Прессекретар Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер повідомив, що Штати перекидають близько 900 військових на Близький Схід.

Про це повідомляє Райдер, цитує сайт Пентагону

“Близько 900 американських військовослужбовців знаходяться в процесі пререкидання в зону операцій Центрального командування США.

До них належать сили, які раніше були переведені в стан готовності, і вони розгортаються з континентальної частини США”.

“Я не буду говорити про конкретні місця дислокації цих сил, але можу підтвердити, що вони не направляються до Ізраїлю”.

Серед підрозділів, що займають позиції в регіоні, – батарея висотної протиповітряної оборони з Форт-Блісса (штат Техас), батареї Patriot з Форт-Сілла (Оклахома), батареї Patriot і Avenger з Форт-Ліберті (Північна Кароліна) і пов’язані з ними штабні елементи ППО.

Райдер повідомив, що в період з 17 по 26 жовтня сили США і коаліції були атаковані БпЛА і ракетами щонайменше 12 разів в Іраку і чотири рази в Сирії.

Генерал не назвав конкретні угруповання, які взяли на себе відповідальність за ці атаки. Він лише сказав: “Ми знаємо, що ці групи пов’язані з Іраном”.

Крім того, речник Пентагону підтвердив, що Штати відправляють до Ізраїлю дві системи “Залізний купол” для посилення ППО та захисту громадян від ракетних обстрілів.