Окупанти здійснили масовану атаку по Україні: Польща піднімала винищувачі

У п’ятницю, 29 березня по всій Україні було оголошено повітряну тривогу через запуск крилатих і балістичних ракет і “Шахедів”. 

Про небезпеку повідомили Повітряні сили ЗСУ та місцеві військові адміністрації. Прикметно, що вже вкотре під час масованої атаки РФ по нашій країні Польща піднімала в небо літаки.

Моніторингові канали уточнили, що у 04:15 російські крилаті ракети через Харківщину направилися до Полтавщини та Дніпра. Ворог запустив їх із літаків Ту-95МС. Також на цей час окупанти здійснювали пуски ударних БПЛА.

Близько 04:50 повідомлялося про зліт у Росії трьох МіГ-31К із аеродрому “Саваслейка”, а згодом і про пуск цими літаками балістичних ракет “Кинджал”. Загроза ударів існувала для Львівщини, де, окрім цих ракет, літали “Шахеди”.

У Полтавській і Дніпропетровській областях сповіщали про вибухи. Також близько 05:00 гучно було на межі Житомирщини з Київщиною. О 05:20 вибух пролунав на Хмельниччині, а через 10-15 хв – на Івано-Франківщині.

За повідомленнями в соцмережах, у Тетіївській громаді Київської області є пошкодження. Попередньо, обійшлося без жертв.

Польське Оперативне командування близько 05:00 в п’ятницю випустило попередження з таким текстом:

“Увага! Польські та союзницькі літаки працюють у повітряному просторі Польщі, що може призвести до підвищеного рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни. Спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана з нанесенням ракетних ударів по об’єктах, розташованих на території України. Розпочато всі необхідні процедури для ґарантування безпеки повітряного простору Польщі. ОК постійно моніторить ситуацію”.