На Камчатці рибалкам запропонували у невдалий сезон поїхати воювати в Україну

На Камчатці людина, котра представилася військовим комісаром, агітувала співробітників рибальських заводів записатися на службу в армію і вирушити воювати в Україну. Пропозиція була зроблена в найгірший за 12 років сезон вилову лосося, на який до регіону з’їжджаються тимчасові робітники. Відеозапис агітації на одному із заводів є у розпорядженні Сибір.Реалії.

На ній людина у військовій формі закликає працівників укладати контракти із міністерством оборони Росії. “Рибалка цього року не всім вдалася. Тому є така можливість відслужити 6 місяців і одразу потім піти сюди [повернутись назад]”, – каже вербувальник.

За його словами, служити контрактникам можна і в регіоні, але найкращі умови вони отримають в Україні. День служби на українській території обіцяли зарахувати за три, обіцяний середній заробіток — 350–450 тисяч карбованців на місяць.

Як повідомляє інформаційне агентство “Кам 24” з посиланням на Росриболовство, улов лососевих під час червоної путини влітку 2022 року на Камчатці виявився гіршим за останні 12 років. Це може означати різке скорочення виплат тимчасовим робітникам, які приїхали до регіону на заробітки, чиї контракти зазвичай завершуються до кінця літа – початку осені.

Співрозмовник Сибір.Реалії розповів, що пропозиція вербувальника, як йому відомо, зацікавила кількох працівників. Крім громадян Росії, контракти активно пропонували громадянам Узбекистану, зазначив він.