Росії, ймовірно, доведеться перекинути війська зі Сходу на Південь України – британська розвідка

Українські бронетанкові війська з понеділка продовжують наступ на Південне угруповання військ Росії на кількох напрямках на півдні країни.

Як повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, спираючись на дані своєї розвідки, українські формування подекуди відсунули лінію фронту, використовуючи відносно слабку російську оборону.

Згідно зі своєю доктриною, Росія, ймовірно, тепер спробує закрити прогалини у своїй лінії, використовуючи заздалегідь призначені мобільні резервні підрозділи. Сюди, ймовірно, увійдуть деякі зі Східного угруповання військ, – вважають у британській розвідці.

"Росія продовжує активізувати спроби генерувати нові підкріплення для України. Добровольчі батальйони нового 3-го армійського корпусу покинули свою базу під Москвою до 24 серпня, з високою ймовірністю для подальшого розгортання в Україні.

Оперативна ефективність цих підрозділів невідома. 3-му армійському корпусу, ймовірно, не вистачає особового складу, і ці війська мали обмежену підготовку", – йдеться у доповіді.