Як підібрати прикраси за віком

Бажання мати гарний вигляд властиве жінкам будь-якого віку. В дитинстві дівчатка намагаються наслідувати маму, у 20 років — проявити свій характер, а в 50 — продемонструвати соціальний статус. Тож ланцюжки на шию, браслети й сережки, купити які варто у 20 і 50 років, — серйозно відрізняються. Невдало підібрані прикраси додають віку. Тож як не втратити себе в погоні за вічною молодістю і як підкреслити природну красу — розберемося далі.

Вік: один з критеріїв вибору ювелірних прикрас

Купувати класику легко в будь-якому віці. А от як вчинити з авторськими ювелірними прикрасами? Дотримуватися певних правил:

  1. Ювелірні прикраси для 10-річної дівчинки. Маленькі модниці завжди наслідують своїх матерів. Вони віддають перевагу яскравому дизайну і мерехтливим камінцям. Перші сережки, як правило, мають бути золотими. Доповнити образ можна за допомогою тонкого ланцюжка з милим кулоном у формі рослин або звіряток.
  2. Для сміливої 20-річної дівчини. У такому віці на перший план виходить самовираження. Якщо дівчина за характером м’яка й витончена, такими ж повинні бути прикраси: тонкими, мерехтливими, легкими (сережки-підвіски, нитка з перлиною). Екстравагантній молодій дівчині сподобаються кафи й джекети. Особливо актуально зараз виглядають інфантильні кільця й намисто з бісеру.
  3. Для виваженої 30-річної жінки. Приблизно в 30-річному віці в житті жінки з’являється стабільність, формується неповторний смак і персональне відчуття стилю. На зміну бажанню епатувати приходить любов і повага до витонченої класики. Гармонійний вигляд матиме мінімалізм на основі білого або жовтого золота. Уникайте масивного й темного каміння, яке робить звичні образи занадто суворими.
  4. Для завжди молодої 40-річної жінки. Перейшовши позначку в паспорті в 40 років, жінки завжди намагаються виглядати молодо й свіжо. Для цього вибирайте сережки, які відтінюють колір очей і відповідають кольоротипу. Матові ювелірні прикраси, масивні срібні каблучки, сережки з перлинами — все це підійде 40-річним жінкам.
  5. Для досвідченої 50-річної жінки. Найкращий варіант — жовте золото. Прикраси повинні відповідати статусу. Платина, діаманти, білосніжні перлини — ідеальне рішення. З камінням так само. Масивний діамант в класичному круглому огранюванні — це про статус і великий життєвий досвід. А от чого не варто робити, так це намагатися стати молодшою завдяки пластиковим і шкіряним прикрасам.

На що ще звернути увагу

Стилісти вважають, що вдало підібрані ювелірні прикраси дають змогу скинути їх власниці кілька років. Тож пам’ятайте:

  1. Біжутерія на старших жінках має дешевий вигляд. Краще купити якісну пару золотих сережок.
  2. Тіло й обличчя змінюється з віком. Тож світ давно відходить від тенденції носити одні й ті ж фамільні прикраси впродовж десятиліть.
  3. Сміливий наряд — одна прикраса. Також не варто поєднувати ювелірні вироби з різних колекцій.

Завжди дотримуйтеся міри у виборі ювелірних прикрас. Не забувайте про власний комфорт і сліпо не слідуйте моді.