Україна звернулася в ООН через виступ російського бойовика, який демонстрував череп і заявляв, що він належить українцю

Російський бойовик ігор мангушев влаштував виступ, під час якого виправдовував дії окупантів в Україні і тримав у руках череп нібито вбитого українського військового.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про це в ООН.

Так, мангушев заявив, що це нібито череп українського військового, якого окупанти вбили біля «Азовсталі» у Маріуполі. Бойовик також сказав, що війна росії проти України — це «не просто війна з людьми», а «війна з ідеєю України як антиросійської держави», тому Україна має бути «деукраїнізованою», а «російські землі Малоросії мають бути повернені».

«Якби ми воювали з людьми, ми могли би з ними помиритися… А ми воюємо з ідеєю, тому всі носії цієї ідеї мають бути знищені», — сказав бойовик.

Як повідомляє видання The Insider, ігор мангушев «берег» — це російський найманець, який називає себе політтехнологом. Він є лідером приватної військової компанії «ЕНОТ», яку створили на базі націоналістичного руху «Светлая Русь» та асоціації військово-патріотичних клубів «Резерв».

Ця ПВК брала участь у війнах на сході України, в Сирії та в анексії Криму. І хоча її учасники кажуть, що відповідали за гуманітарні операції, на фото та відео їх можна побачити у військовій формі й зі зброєю.