Частину Харківської, Запорізької та Миколаївської областей готують до обов'язкової евакуації

Віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що деякі населені пункти Харківської, Запорізької та Миколаївської області готуватимуть до обов'язкової евакуації. Про це вона повідомила в ефірі телемарафону, пише LIGA.net.

"У черзі на обов'язкову евакуацію – Харківщина, Запоріжжя, включаючи Миколаївську область. Ми знаємо, що деякі частини, я не говорю про весь регіон, потребуватимуть обов'язкової евакуації. Ми до неї теж готуємося", – зазначила вона.

З її слів, з початку серпня вдалося евакуювати понад 10 000 жителів Донецької області в рамках обов'язкової евакуації регіону.

Верещук додала, що держава безкоштовно надає транспорт, проживання, харчування та медичні послуги для того, щоби евакуйовані люди пережили зиму.

30 липня Верещук повідомила, що Україна починає обов'язкову евакуацію з підконтрольних районів Донецької області через бойові дії, що продовжуються, і відсутність можливості забезпечити опалення житлових будинків у зимовий період. За її словами, якщо людина відмовляється від евакуації, вона повинна буде підписати певну форму, в якій буде зазначено, що вона усвідомлює всі наслідки та несе персональну відповідальність за своє життя.

В рамках евакуації влада сподівається вивезти до безпечніших районів країни, де взимку мають бути опалення, водопостачання та електрика, понад 200 000 осіб.