Особливості та вигоди GPS-моніторингу у сільському господарстві

Супутниковий моніторинг транспортних засобів набув широкого поширення у різних сферах діяльності. Сільське господарство пов'язане з використанням різних машин та механізмів – тракторів, комбайнів, сівалок, навантажувачів та інших видів транспорту. Автоматичний контроль місцезнаходження та параметрів роботи техніки дає змогу ефективно використовувати ресурси підприємства. А також оптимізувати витрати на паливні матеріали та амортизацію техніки.

Система GPS-контролю у сільському господарстві

Витрати на експлуатацію автотранспорту становлять суттєву статтю витрат будь-якого сільськогосподарського підприємства. Зменшити їх дозволяє автоматичний моніторинг транспорту на основі сучасної супутникової навігації. Цілодобовий контроль у режимі реального часу дає можливість уникнути нецільового використання машин. А також контролювати сумлінність водіїв та попереджати махінації з пальним.

Однією з особливостей сільськогосподарської сфери є великі площі обробки та значна віддаленість працюючих машин від керівництва компанії. GPS-контроль допомагає зручно "спостерігати" за використанням транспорту з будь-якої відстані. Завдяки точним даним та раціональному завантаженню техніки відчутно підвищується ефективність роботи та рентабельність бізнесу. А його власники отримують можливість об'єктивно оцінити площу обробленої землі, витрачені ресурси та кількість зібраного врожаю.

Вигоди від впровадження системи GPS-моніторингу у вашому господарстві

Встановивши на транспорт датчики онлайн-моніторингу, власник ферми чи підприємства отримує доступ до наступної інформації:

  • Актуальні координати місцезнаходження об'єкта;

  • Детальний маршрут пересування транспорту;

  • Поточний швидкісний режим кожної машини;

  • Точну площу обробленої ділянки;

  • Кількість відпрацьованого часу кожною машиною;

  • Кількість витрачених пально-мастильних матеріалів;

  • Час та місце розгрузок та завантажень з фіксацією ваги вантажу;

  • Час та кількість заправок транспорту та інше.

Усі дані надходять на смартфон, планшет чи комп'ютер із встановленим спеціальним програмним забезпеченням. Практика показує, що особливо затребувана функція контролю витрат пального, що допомагає боротися з його нецільовим використанням. А також контроль ваги вмісту кузова, що дозволяє уникнути перевантаження машин та крадіжок вантажу.

Постійний моніторинг забезпечує підвищену безпеку техніки та персоналу. І значно підвищує ймовірність знаходження викраденої машини. Раціональне використання автопарку продовжує термін його експлуатації. А постійний доступ до точної статистики дозволяє проаналізувати роботу кожної машини та співробітника.

Експерти стверджують, що супутниковий моніторинг у сільському господарстві окупається досить швидко, порівняно з іншими сферами. При цьому підвищується якість роботи та дисципліна працівників, знижуються витрати на техніку та собівартість продукції. Зрештою впровадження трекера для сільськогосподарської техніки покращує робочі процеси та підвищує конкурентоспроможність компанії на ринку.