Росія вийшла на фінальні етапи підготовки референдуму у "ДНР"

Міноборони Великобританії присвятило ранкове зведення щодо ситуації в Україні планам Кремля провести референдум про приєднання території самопроголошеної Донецької народної республіки до Росії.

11 серпня російські ЗМІ повідомили, що глава так званої "ДНР" Денис Пушилін заявив, що дату референдуму про приєднання до Росії буде оголошено після її "повного звільнення", нагадує міноборони Великобританії. Раніше журналісти-розслідувачі опублікували докази того, що у самопроголошеній ДНР планується проведення такого референдуму, результати якого мають забезпечити не менше 70% голосів за приєднання до Росії, зазначили у британському військовому відомстві.

Цілком ймовірно, що Москва суттєво просунулася вперед у плануванні референдуму, хоча досі неясно, чи було ухвалено остаточне рішення щодо його проведення, зазначають у міноборони Великобританії. Кремль, найімовірніше, розцінить нездатність російських військових повністю окупувати Донецьку область як невдачу у досягненні своїх максималістських цілей в Україні, вважають у британському військовому відомстві. Поки що значна частина території Донецької області, як і раніше, перебуває під контролем України.