ISW: Росія може зосередитися на атаках північного сходу Донецької області

Росія може зосередитися на атаках північного сходу Донецької області, щоб відвернути увагу українських військових від Південного фронту. Американський Інститут вивчення війни опублікував своє щоденне зведення.

Головне:

  • Російські військові можуть приділити пріоритетну увагу зусиллям на північному сході Донецької області, аби відвернути увагу України від Південного фронту. Військові експерти зазначають, що російські сили згорнули наступальні дії на схід від Сіверська і з 6 серпня проводили лише обмежені наземні атаки, проте з 11 серпня їхня кількість у районі Сіверська, навпаки, збільшилася.
  • Якщо українські сили зруйнували всі три мости на Херсонщині і зможуть перешкодити росіянам відновити працездатність будь-якого з них протягом тривалого часу, то російські сили на західному березі Дніпра, ймовірно, втратять здатність захищатися від обмежених українських контратак.
  • Російські війська продовжували наземні атаки на схід та південь від Бахмута.
  • Росія продовжує боротися за компенсацію великих втрат особового складу. У зведенні наголошується, що новобранців без досвіду призначають на посади командирів роти або навіть вище, але не забезпечують достатньою кількістю їжі, боєприпасів та цигарок.
  • Підтримувана Росією влада окупованих територій України стикається з внутрішніми проблемами і не може реалізувати проекти з відновлення зруйнованих районів Донбасу. Як приклади експерти ISW наводять повідомлення про співробітників "Мосводоканалу", які поїхали у відрядження до міста Щастя самопроголошеної "ЛНР", які звернулися до Володимира Путіна через те, що з ними не укладають трудові договори та не виплачують зарплати.