Политика

Естонія вислала з країни російських пропагандистів. Їм заборонили в’їзд на три роки

13 августа 2022 15:59

Ввечері 12 серпня співробітників російського пропагандистського видання «Известия» зняли з поїзда Нарва — Таллінн і затримали в Естонії. Як повідомляють естонські правоохоронці, затримані порушили візовий режим.

Про це пише Postimees.

«Известия» стверджували, що затримані співробітники відвідували Естонію як туристи, проте «не змогли проігнорувати» останні події, які відбувалися у країні навколо пам’ятника — нарвського танка, який в уряді хочуть прибрати.

У прикордонному бюро Ідаської префектури заявили, що двоє громадян росії, 30-річна жінка та 40-річний чоловік, в'їхали до Естонії через нарвський прикордонний пункт у п'ятницю близько полудня.

Ці громадяни рф пред'явили на кордоні шенгенські візи, видані Італією та Фінляндією, і заявили, що перебувають у туристичній поїздці.

«Після цього чоловік і жінка вирушили до нарвського танка та почали вести там пропагандистську роботу», — заявила очільниця прикордонного бюро Урмаса Елмі.

Естонські правоохоронці сказали, що для цих росіян анулюювали візи, видали заборону на в'їзд до Естонії. Пропагандистів вислали до росії. Як повідомила російська служба «Радіо Свобода» з посиланням на «Известия», двом співробітникам заборонили в’їзд до Євросоюзу на три роки.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling