У Хорватії сталася ДТП з польським автобусом, щонайменше 12 загиблих

Сьогодні вранці на півночі Хорватії сталася аварія польського автобуса. Місцева поліція повідомляє про 12 загиблих і багатьох поранених. Як повідомляє хорватське пресагентство HINA, аварія сталася на 62-му кілометрі автомагістралі А4 між населеними пунктами Ярек-Бисаський і Подворець. З невідомих причин автобус на польській реєстрації з’їхав з маршруту та впав у кювет.

За попередньою інформацією, 12 людей загинули на місці, є багато постраждалих, яких доставили до лікарень Загреба, Вараждина та Чаковця. На місце аварії прибули віцепрем'єр-міністр Хорватії Томо Медвед і міністр внутрішніх справ Давор Божінович. Це одна з найжахливіших аварій на хорватських дорогах.

Речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна повідомив, що усі жертви аварії польського автобуса в Хорватії є громадянами Польщі. Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький повідомив, що це були паломники, які прямували до містечка Меджугор’є, що в Боснії та Герцеговині, про деталі трагедії він розмовляв вранці з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем.

Речник головного коменданта поліції, інспектор Маріуш Цярка заявив, що водії польського автобуса, найімовірніше, дотримувалися правил безпеки. У своєму виступі на телеканалі TVP Info він зазначив, що це встановили польські поліціянти, які служать у Хорватії і допомагають у висвітленні причин цієї трагічної події.

Пасажири, які постраждали в ДТП, розповіли представникам поліції, що водії не керували транспортним засобом довше, ніж дозволяють правила, заміна водіїв відбулася на чеському кордоні. За словами Маріуша Цярки, частина пасажирів автобуса, які не мають серйозних травм, можливо, повернеться до Польщі ще сьогодні.

За словами речника, поліціянти, які служать у Хорватії, були першими представниками польської держави на місці аварії. Вони також допоможуть родичам пасажирів, що постраждали, які до них прибудуть.

За даними МЗС, у ДТП з польськими паломниками поблизу Загреба загинуло 12 осіб, понад 30 – поранені. Як повідомило МВС Хорватії, 32 особи потрапили до лікарень у Загребі, Вараждині та Чаковеці. Кільканадцять осіб має важкі травми.