Харківщина готова до опалювального сезону на 52%, — обласна адміністрація

Систему теплового господарства на підконтрольних Україні територіях Харківської області підготували до опалювального сезону 2022-2023 років на 52%. Систему водопостачання та водовідведення — на 42%.

Про це Суспільному 4 серпня сказав директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної військової адміністрації Сергій Магдисюк.

"На наших [неокупованих] територіях — 500 котелень, 258 підготовлені до опалювального сезону. Теплові мережі із запланованих 1800 км тисяча підготовлена", — розповів Магдисюк.

За його словами, житловий фонд області готовий на 57% (з 12 тисяч будинків готові близько семи тисяч), соцсфера — на 40%.

"Школи, садочки, лікарні перебувають під постійними обстрілами. Наприклад, ліцей у Чугуївській ОТГ був майже готовий до опалювального сезону. На сьогодні ми не маємо цього об'єкту", — пояснив директор департаменту.

За словами Магдисюка, Харківщина перебуває на етапі підготовки котелень, теплових пунктів, тривають "промивка систем, пускові роботи та укладання договорів на постачання газу".