Лавров поширює брехню та дезінформацію – Євросоюз

Європейський союз звинуватив главу МЗС Росії Сергія Лаврова у поширенні брехні та дезінформації. З претензіями на адресу російського міністра виступив офіційний представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, повідомляє ТАРС.

При цьому Стано відмовився коментувати турне Лаврова африканськими країнами. "Ми не так багато можемо сказати з приводу коментарів про поїздки представників третіх країн до інших третіх країн", – пояснив євродипломат. Він також назвав Лаврова «представником режиму, який розпочав нелегальну агресію проти сусідньої країни».

27 липня, перебуваючи в Ефіопії, глава російського МЗС заявив, що наступною метою інформаційної, політичної та економічної агресії Заходу після Росії стане Китай як ще одна велика держава-подразник західних політиків.

Також він сказав, що країнам Африки доведеться зіткнутися з історичним вибором, оскільки Захід продовжує «чіплятися за перспективу однополярного світу, що вислизає». За його словами, західні країни хочуть загальмувати об'єктивний історичний процес, формування справедливого, демократичного порядку.