Лікувальні властивості марихуани

Україна поступово рухається до легалізації використання марихуани з рекреаційною метою. Вже є певні законодавчі зрушення у питаннях медичного каннабісу, і це лише перші кроки. Після подій 2022 року безліч наших співгромадян потребуватиме якісної допомоги психологів та психіатрів. Посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), на жаль, вже зараз отримують не лише учасники бойових дій, а й громадянське населення, яке мешкає в умовах війни.

Давно відомо, що препарати на основі марихуани застосовують у лікуванні онкологічних захворювань. Але, крім того, у цивілізованому світі продукти з каннабісу визнані ефективним засобом боротьби з різними психічними патологіями. І це означає, що незабаром не лише комерційні компанії, а й приватні особи активно займуться гровінгом – вирощуванням конопель. Все, що необхідно для цього, вони зможуть придбати на сайті Errors Seeds, де реалізується якісна, перевірена продукція, яка пройшла кілька рівнів селекції.

Канабіс: користь для здоров’я

Сьогодні західні лікарі призначають коноплю для поліпшення самопочуття пацієнтів при нудоті та хіміотерапії, покращення апетиту у хворих на СНІД, а також проти хронічного болю та спазмів у м’язах. Доведено, що рослина має протипухлинну дію, тому вона входить до складу деяких ліків, що прописують хворим на онкологію.

Крім того, за допомогою цієї рослини лікують наступні захворювання:

  1. Анорексія при лікуванні від ВІЛ-інфекції та СНІДу. Застосування медичної марихуани допомагає зберігати апетит та запобігти виснаженню.

  2. Розсіяний склероз. Зафіксовано, що канабіс сприяє зменшенню тремору та усуває або послаблює спазми м’язів.

  3. Психози. Згідно з дослідженнями, люди, які приймають марихуану, демонструють менше шизофреноподібних симптомів. Крім того, виявлено позитивний вплив на стан хворих при хворобі Паркінсона.

Також марихуаною лікують синдром Туретта, дерматози та ураження слизових оболонок.

Звичайно, як і будь-які ліки, конопля підходить не усім та має побічні ефекти, такі як запаморочення голови, підвищена втомлюваність, параноя. Ще вона може викликати звикання, загострення психозів у хворих на шизофренію. Але у переважної більшості людей таких проблем не виникає, особливо якщо вони дотримуються дозувань, рекомендованих лікарем.