Синєгубов повідомив, коли буде прийнято рішення щодо навчального процесу

Рішення щодо формату освітнього процесу ухвалимо ближче до початку навчального року, заявив начальник Харківської ОВА Олкг Синєгубов. Він зауважив, що формат навчання у закладах освіти області в наступному навчальному році залежатиме від військової обстановки в регіоні.

За словами Синєгубова, на сьогодні в Харківській області майже 300 закладів освіти перебувають на тимчасово окупованих територіях. Із 24 закладів вищої освіти – 21 мають пошкодження. 17 шкіл повністю зруйновані і майже 200 – пошкоджені.

64 навчальні заклади мають укриття, які відповідають вимогам безпеки.

“Час польоту ракети з передмістя російського Бєлгороду складає 30-40 секунд. Тобто за 30 секунд ми маємо всіх дітей спустити в укриття. Ми проводили відповідні тренування, у нас йшло на це максимум 5 хвилин”, – розповів на брифінгу Олег Синєгубов.

Він також пояснив, що в разі потрапляння ракети, будівлю може бути зруйновано повністю – аж до підвального приміщення. Масштаби загрози – непередбачувані. Зокрема, саме так сталося із будівлею ХОДА, коли 1 березня в неї поцілила російська ракета “Іскандер” і фактично “зрізала” 6 поверхів залізобетонного перекриття.

“Тому рішення щодо навчального процесу будемо приймати ближче до початку навчального року, виключно враховуючи ту військову обстановку, яку будемо мати на той час. Але у той же час ми працюємо над приведенням до ладу всіх наявних укриттів”, – зауважив начальник обласної військової адміністрації.