Ізраїль завдав удару по заводу іранських безпілотників у Сирії

Військово-повітряні сили Ізраїля 22 липня завдали ракетного удару по військових позиціях у Сирії, зокрема по заводу на околицях Дамаска, де збирали іранські безпілотники.

Про це повідомила моніторингова група The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), яка базується у Великій Британії й займається документування порушень прав людини в Сирії.

За даними джерел SOHR, унаслідок ізраїльських ударів загинули вісім людей. Серед них троє осіб не сирійської національності і двоє «колабораціоністів», які співпрацювали з ліванською Хезболлою — вони померли в місці, де розташована майстерня з виробництва іранських безпілотників. Ще троє сирійських військовослужбовців були вбиті на військових позиціях, де перебували батареї ППО.

Активісти SOHR зазначили, що ізраїльські ракети влучили в офіси розвідувальної служби Військово-повітряних сил, офіс старшого офіцера і автомобіль в периметрі авіабази Аль-Маза.

Крім того, ракети уразили позиції біля контрольно-пропускного пункту цієї авіабази, її шосе, а також іранського складу в районі Сайеда-Зейнаб, повністю знищивши його. Ще постраждали кілька автомобілів, однак наразі невідомо, належали вони цивільним чи військовим.