Харьков

По всей Украине гвардейцы отпраздновали Крещение (фото)

19 января 2019 20:30

Об этом сообщает пресс-служба ведомства:

Третім і кінцевим циклом різдвяно-новорічних святкувань є Йордан, або Водохреща, яке православні та греко-католицькі християни відзначають 19 січня.

Саме з ним пов'язують хрещення на Йордані Христа. І саме з приводу великого явлення Трійці ( у цей день, за християнським вченням, з'явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець – в голосі, Син Божий – у плоті, Дух Святий – у вигляді голуба) 19 січня прийнято занурювати тіло в холодні води, аби віддати дань вірі та традиції.

Так, нацгвардійці Головного управління й підрозділів усіх територіальних об’єднань відсвяткували Водохреща купанням по всіх містах розташування військових частин і, навіть, у зоні проведення ООС.

Усі охочі взяли участь у християнській церемонії купання в ополонці. А 43 капелани Національної гвардії України у різних куточках України провели богослужіння, обряди освячення води та спільно із військовослужбовцями помолилися за торжество любові, християнських цінностей, миру в Україні та здоров’я для кожного – фізичного і духовного.

У Харкові ще зранку гвардійці приступили до божественної літургії та освячування води, які дають початок святкового таїнства.

Для забезпечення громадського порядку під час церковної служби наші військовослужбовці були присутні у церквах різних куточків Харкова.

«Для всіх християн це день, коли об’явився Ісус, і обов’язок кожного християнина - приступити до сповіді і причастя. Це є зустріч людської душі із Богом. На Водохреща вода стає цілюще чистою, завдяки чому під час купання відбувається оновлення та оздоровлення нашого тіла» - розповідає капелан військової частини отець Ігор, християнин східного обряду.

Під час виїзду у місто Люботин до священого дійства Йоанського освячення води і купання у ставку долучились й харківські гвардійці.

Сотні бажаючих мешканців міста Миколаєва прийшли у цей день до берега власної річки Інгул, щоб зцілитися та отримати заряд здоров’я на весь рік. Громадський спокій заходу разом з підрозділами МНС та Національної поліції у Миколаївській області забезпечували військовослужбовці військової частини 3039 Національної гвардії України. Загалом пірнання у зимову ополонку пройшли у атмосфері свята та без надзвичайних ситуацій. Разом з мешканцями міста у обряді очищення приймав участь і особовий склад Миколаївського полку Національної гвардії, яких благословили на здоров’я та добру службу місцеві священнослужителі.

19 січня на правобережному міському пляжі Запоріжжя було організовано хрещенські купання для гвардійців військових частин 3033, 3029 та 3026, а також всіх охочих жителів міста.

Особовим складом гвардійських частин міста Одеси було організовано освячення води та купання в Чорному морі. На березі Чорного моря всі охочі мали можливість спостерігати і приєднатися до молитви гвардійських капеланів та разом з гвардією пірнути в щойно освячену воду. Також, військові священники окропили свяченою водою не тільки військовослужбовців, а й всіх охочих.

У Кременчуці напередодні великого свята Богоявлення, військовий капелан отець Івана провів чин великого освячення Йорданської води. Капелан під час проведення обряду великого водосвяття, також попросив у Господа Бога охороняти і оберігати гвардійців від всякого зла та допомагати в їх нелегкій справі у захисті народу України та своєї Батьківщини. Після освячення священник відвідав робочі кабінети військових, окропив святою водою, і побажав: щоб Господь допомагав у не легкій праці і дарував натхнення.

У Дніпрі військовий капелан Дніпровського конвойного батальйону отець Сергій провів обряд освячення води зранку на Водохрещу. Крім того він провів службу для особового складу та помолився за Українське воїнство.

Натомість, військовослужбовці, які були залучені до охорони громадських купалень слідкували за безпекою та правопорядком на місцях.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling