Общество

В Харькове самые необычные гвардейцы получили медали за службу (фото, видео)

27 марта 2018 12:02

Професійне свято Національної гвардії сьогодні святкують не лише чоловіки і жінки, які проходять службу в лавах НГУ. Службові собаки Східного ОТО отримали подарунки від волонтерів і відомчі відзнаки від командувача НГУ з нагоди свята!

Нещодавно кінологи окремого загону спеціального призначення Східного ТУ разом із своїми вихованцями брали участь у виконанні завдань на Сході країни. За період виконання бойових завдань зведеною кінологічною групою Національної гвардії України, до складу якої увійшли спецпризначенці, за допомогою службових собак на блок-постах було перевірено 1300 транспортних засобів та виявлено під час перевірки гранату Ф-1 із запалом УЗРГМ-2, автомат АК-47, 37 набоїв різного калібру до вогнепальної зброї.

За високі показники, професіоналізм, якісну організацію підготовки і результативне використання службових собак та з нагоди професійного свята три військовослужбовці загону спеціального призначення було заохочено відомчими відзнаками НГУ – нагрудними знаками «За доблесну службу». Крім того вперше в історії НГУ службові собаки «Зара» і «Ява» Східного ОТО були заохочені відзнакою-медаллю для службових собак «За віддану службу» ІІІ ступеня.

Грамоти та відзнаки кінологам вручив заступник начальника управління по роботі з особовим складом полковник Василь Пилипенко.

Вже традиційно до кінологів в професійне свято завітали волонтери, які привезли подарунки для чотирилапих гвардійців.

Нагадаємо, що представники компанії «Сузір’я» вже три роки поспіль підтримують кінологічні підрозділи Східного ОТО. Сьогодні вони привезли ветеринарні препарати, засоби для догляду та дресирування службових собак, а також контейнер для їх перевезення.

Начальник кінологічної служби управління підполковник Роман Башовий подякував волонтерам за підтримку.

«Собака – це справжній друг і бойовий товариш, який ніколи не зрадить», –зазначив головний кінолог Східного ОТО.

Відео: студентів факультету кіно-, телемистецтва Харківської державної академії культури Анастасії Посашкової та Валерії Хаустової


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling