Харьков

К профессиональному празднику волонтеры и студенты преподнесли харьковским гвардейцам необычные подарки (фото)

25 марта 2018 09:17

Національна гвардія України з кожним днем розвивається, а співпраця з різноманітними організаціями тільки тому сприяє.

На базі військової частини 3017 працює рекрутинговий центр, що діє із 1-ого вересня 2017 і займається підготовкою та набором особового складу до лав Національної гвардії України. Саме сюди телефонують та приходять ті, хто бажає проходити строкову або контрактну службу саме у лавах НГУ. А задля того, щоб молодь знала, чим саме та як займається Нацгвардія, як служать ті, хто вже став гвардійцями, та що цім хлопцям дала Нацгвардія у професійному розвитку, представники рекрутингового центру постійно відвідують технікуми та вищі навчальні заклади Харківщини.

Проте за такий короткий строк свого існування, центр уже встиг заручитися підтримкою волонтерів.

"Тільки-но ми створили рекрутинговий центр, одразу ж, розуміючи важливість новоствореного, почали шукати співпраці з людьми, яким цікава наша діяльність і в цілому Національної гвардії, і ми їх знайшли" — посміхаючись ділиться спогадами підполковник Олексій Костін, начальник Східного відділення комплектування іміджево-видавничого центру Національної гвардії України.

Костін розповів, що ще у вересні минулого року він познайомився з Дмитром Свербіловим, керівником IT компанії "Cloudworks", яка з 2014 року постійно допомагала харківським гвардійцям: від ліків та національних прапорів до друкованої продукції для популяризації служби у НГУ.

Саме ця – вже перевірена часом дружба між волонтерами та гвардійцями, як кажуть, прийшла на допомогу і сьогодні.

"Ми спілкувалися з Дмитром, розповіли про наш рекрутинговий центр, поділилися тим, що щойно сформувалися, що нам необхідні невеличкі доопрацьовки, і Дмитро одразу ж запропонував допомогу. І був розроблений міні бізнес-план проект нашої співпраці", — розповів Олексій Костін.

Працівники центру стверджують, що їх робота напряму залежить від аудіовізуальної техніки, за допомогою якої вони матимуть змогу виїжджати в далекі куточки Харківщини й не тільки розповідати про роботу Національної гвардії, а ще й ілюструвати сказане. І нарешті це стало можливим, адже черговий візит представників IT компанії "Cloudworks" до військової частини 3017 перетворився на справжній день подарунків.

"Наша компанія вже давно співпрацює з людьми, які вміють захищати нашу країну, а нещодавно ми стали друзями з рекрутинговим центром Національної гвардії України. Тож, сьогодні привезли гвардійцям у подарунок проектор, екран, колонки", — розповідає представник IT компанії Дмитро Комаровський.

Військові впевнені, що подібна уважність людей, що не пов'язані з військовою справою, свідчить лише про те, що у нашій країні достатня кількість небайдужих, що можуть ось так просто приїхати та від чистого серця подарувати щось таке, що по-справжньому може вплинути на чиїсь вибір, думку або навіть життя.

"Ми часто виїжджаємо до технікумів, професійних училищ, вищіх навчальних закладів, на ярмарки-вакансії, інші заходи, під час яких можливо розповісти про службу гвардійців. І все це відбувається у різних кутках Харкова та області. І надзвичайно важливо хлопцям та дівчатам із різних сторін продемонструвати Національну гвардію України, а з проектором та екраном це стане набагато легше. Адже тепер ми зможемо показувати ролики, репортажі про гвардію, нариси-порти наших солдатів, це допоможе доповнити картину. Знаєте, як кажуть – не варто розповідати про те, що можна показати. Тож, відтепер ми будемо саме показувати молоді, наскільки цікава та важлива служба у Національній гвардії України!", — ділиться думками старший солдат Наталія Юрченко зі Східного відділення комплектування ІВЦ НГУ.

Працівники центру у відповідь на таку уважність подарували IT компанії "Cloudworks" іменний годинник, на тильній стороні якого з подякою розписався кожний його робітник.

Проте на цьому зустріч не закінчилася. Отримавши такий необхідний подарунок, військові одразу ж пустили його в дію й продемонстрували гостям на новенькому проекті декілька роликів про Національну гвардію. Усі вони були зняті студентами факультету кіно-, телемистецтва Харківської державної академії культури в рамках проекту "АТОграф".

"Ми вже не перший рік працюємо з Національною гвардію України, яка допомагає нам розвиватися як журналістам, даючи змогу знімати на базах військових частин і академії НГУ відеоролики, репортажі, нариси-порти — це неймовірно цікаво та допомагає, адже ми одразу потрапляємо в дисципліновану та соціально-важливу атмосферу, яка по-справжньому загортовує нас", — розповіла майбутня журналістка Юлія Трубіцина.

Студенти також приїхали не з пустими руками: хлопці та дівчата, зважаючи на свої фінансові можливості, привезли рекрутинговому центру та прес-секретарю Східного ОТО НГУ підполковнику Дмитру Образцову колекційні моделі військової техніки. Як шуткують майбутні журналісти, «ми вирішили поповнити парк військової техніки гвардійців!». І серед подарунків - точна модель легендарного харківського танку Т-34.

"З цього воєнного бортового грузовика ЗІЛ почнеться моя колекція воєнної техніки", — ділився емоціями підполковник Дмитро Образцов, а Олексій Костін додав: «А ми поставимо цей танк у нашому центрі, думаю, що він доповнить атмосферу, ще й військову техніку проілюструє».

Ось таким видався день — день подарунків, коли студенти, небайдужі люди та військові обмінялися позитивними емоціями та враженнями.

Анастасія Посашкова, Валерія Хаустова, студентки факультету кіно-, телемистецтва ХДАК


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling