Политика

Сергей Жадан: Дело не в ассоциации, дело в необходимости перемен

29 ноября 2013 10:51

Украинский писатель Сергей Жадан, который в настоящее время находится за пределами Украины, выразил слова поддержки участникам Харьковского Евромайдана.

В письме активистам, которое передал в редакцию "Главного" один из организаторов майдана журналист Владимир Чистилин, Жадан подчеркивает: "По большому счету, дело даже не в подписании этого договора (Соглашения об ассоциации с ЕС, - ред.). Дело в необходимости перемен, необходимости устранения этой власти, необходимости революции".

"Друзі!

Страшенно шкодую, що не можу стояти сьогодні поруч із вами. На жаль, знаходжусь останні дні не в Харкові. Але тим більше підтримую вас усіх, постійно відслідковуючи новини з харківського майдану. Переконаний, що ви робите нині надзвичайно важливу справу. Важливу для міста, важливу для країни, важливу для наших дітей.

Важливу навіть для тих, хто ставиться до вуличних протестів зі звичним скепсисом.

Скепсис частини наших співвітчизників зрозуміти не важко – в будь-якій ідеї, в будь-якій ініціативі можна знайти дрібні недоліки, певні суперечності, окремі неприйнятні моменти.

Але річ у тім, що всі ці моменти перекриваються загальною ідеєю сьогоднішніх вуличних протестів – ідеєю несприйняття політичної брехні та цинізму, ідеєю відстоювання своїх прав, ідеєю солідарності й справедливості.

Не можна дозволяти купці малоадекватних спекулянтів формувати наше майбутнє. Не можна дозволяти безвідповідальним популістам і шарлатанам торгуватися нашою країною. Не можна мовчати й покірно стояти осторонь, коли нас позбавляють права голосу. За великим рахунком, справа навіть не в підписанні цією угоди. Справа в необхідності змін, необхідності усунення цієї влади, необхідності революції.

Ми всі потребуємо цих змін, і я певен, що ми зможемо їх здійснити.

Я певен також, що теперішні події в Україні – це початок кінця нинішньої влади, початок їхньої поразки. Тому хочу побажати вам усім стійкості й справжнього революційного драйву. Тішусь, що зможу незабаром до вас приєднатись. Побачимось на барикадах!

Сергій Жадан".

Сегодня в 18:00 в Харькове на площади Свободы традиционно соберется евромайдан.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling