МЗС України оголосило демарш монгольській стороні у зв’язку з візитом Путіна до Монголії

МЗС України оголосило демарш монгольській стороні у зв’язку з візитом президента РФ Володимира Путіна до Монголії.

Як повідомляє МЗС, зробили це під час зустрічі з Гендиректором департаменту Європи та Африки МЗС Монголії Ганхуурай Баттунгалаг, яка прибула до Києва з Улан-Батора за викликом української сторони.

До монгольської сторони доведено глибоке розчарування України відмовою Монголії як країною-підписанткою Римського статуту виконати виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт Путіна під час його перебування на території країни.

Україна не залишить такі дії без належної реакції. Прийняте Монголією рішення буде враховане у подальшій політиці щодо розвитку двосторонніх відносин із Монголією та під час вироблення позиції України щодо підтримки цієї країни в міжнародних форматах.

Водночас українська сторона сподівається, що Монголія зробить дієві кроки для відновлення конструктивного характеру традиційно дружніх українсько-монгольських відносин, що відповідає інтересам обох держав.


2 вересня російський диктатор Володимир Путін прибув з офіційним візитом до Монголії.

З 2000 року Монголія є учасником Міжнародного кримінального суду, а 2003 року ратифікувала Римський статут. Таким чином країна зобов’язана виконувати рішення суддів МКС, які 17 березня 2023 року видали ордери на арешт Володимира Путіна і російського дитячого омбудсмена Марії Львової-Белової.