Міноборони Росії оголосило про здійснення “маневру” на лівий берег Дніпра

Міністерство оборони Росії підтвердило, що російські військові розпочали відступ із Херсона, назвавши це “маневром”.

“Здійснюється маневр підрозділів російського угруповання військ на підготовлені позиції на лівому березі річки Дніпро у суворій відповідності до затвердженого плану”, – заявив представник відомства Ігор Конашенков під час щоденного брифінгу.

Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу після доповіді командувача об’єднаного угрупування військ в Україні Сергія Суровікіна наказав розпочати відведення російських військ з Херсона, окупованого в перші дні вторгнення, на лівий берег Дніпра.

“Приступайте до відведення військ і вживайте усіх заходів, щоб забезпечити безпечне перекидання особового складу, озброєння та техніки за річку Дніпро”, – наказав він Суровікіну.

Повернення Херсона від початку окупації залишалося однією з головних військових та політичних цілей України. Однак поки що українська влада відреагувала на заяви Росії стримано. Вони говорили, що поки що ознак реального виведення військ не бачать і що російське угруповання на правому березі вибудувало кордони і готове оборонятися.