Мелоні кличе Зеленського у Рим

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Італії Джорджею Мелоні, в якій, серед іншого, обговорювалася можливість надання Києву систем ППО.

“Висловив Джордже Мелоні подяку за солідарність та всебічну підтримку України. Вітав виділення урядом Італії додаткових €10 млн допомоги. Пані Мелоні повідомила про розгляд питання надання систем ППО для захисту українського неба. Обговорили Формулу Миру”, – написав Зеленський у “Твіттері”.

Згодом стали відомі деякі подробиці телефонної розмови від італійців.

Як повідомили у канцелярії італійського прем’єра, під час розмови Мелоні підтвердила свій намір приїхати до Києва та запросила Зеленського відвідати Рим.

“Прем’єр-міністр підтвердила повну підтримку Києву з боку італійського уряду у політичній, військовій, економічній та гуманітарній сферах, у відновленні енергетичної інфраструктури та у майбутньому відновленні України. Вона також підтвердила повну відданість Італії всім необхідним діям для досягнення миру для українського народу”, – йдеться у повідомленні.

За попереднього прем’єр-міністра Маріо Драгі Італія направила Києву п’ять пакетів допомоги, включаючи військову, зараз уряд Джорджі Мелоні працює над шостим пакетом, нагадує Reuters.