Політика

Лідер Китаю заявив, що готовий співпрацювати із США

китай, Сі Цзіньпін, сша

Китай готовий співпрацювати зі Сполученими Штатами, оскільки обидві сторони намагаються врегулювати розбіжності і працюють разом, щоб відповісти на глобальні виклики.

Про це заявив лідер КНР Сі Цзіньпін, повідомляє Суспільне

Те, чи зможуть США і Китай знайти “правильний” шлях до порозуміння, матиме вирішальне значення для світу, заявив Сі, якого цитують державні китайські ЗМІ.

Заклик Сі до стабільніших двосторонніх зв’язків, які мають будуватися на принципах “взаємної поваги, мирного співіснування і взаємовигідної співпраці”, пролунав напередодні візиту міністра закордонних справ Китаю Ван І до Вашингтона цього тижня.

Зазначається, що візит головного китайського дипломата до США може закласти основу для очікуваної зустрічі між президентом США Джо Байденом і Сі в Сан-Франциско на саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у листопаді.

Кілька високопоставлених американських чиновників, включаючи держсекретаря США Ентоні Блінкена, зустрічалися зі своїми китайськими колегами в Пекіні цього літа.

Ключовим пріоритетом Вашингтона було забезпечення того, щоб інтенсивна конкуренція між двома найбільшими економіками світу та їхні розбіжності з низки питань не переросли в конфлікт.

“Китайські оглядачі вважають, що візит (Вана) прокладе шлях до можливої зустрічі між главами двох держав, але додають, що Вашингтону необхідно докласти конкретних зусиль, щоб усунути занепокоєння Пекіна і показати свою щирість”, – написала підконтрольна державі китайська газета Global Times.


Теги: , ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling