Кригіну взято під варту без права внесення застави

Суд задовольнив апеляційну скаргу прокурорів Харківської обласної прокуратури та взяв під варту без визначення розміру застави 29-річну жінку, яка обвинувачується у поширенні інформації про рух, переміщення та розміщення ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану.

Про це повідомили в прес-службі обласної прокуратури.

Як повідомлялось раніше, 29-річна уродженка м. Антрацит Луганської області, яке з 2014 року окуповано російськими військовими, переїхала до Харкова. За завданням російських кураторів вона передавала їм інформацію про розташування українських військових та техніки. У подальшому локації, які передавала коригувальниця вогню, піддавались ворожим обстрілам.

Ухвалою Дзержинського районного суду м. Харкова від 22 грудня 2022 року задоволено клопотання прокурора про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, обвинувачену звуть Дар’я Кригіна.

За даними СБУ, жінка передавала координати і допомогла армії рф скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торговельних об’єктах та житлових кварталах у центрі міста. Внаслідок вказаних ракетних обстрілів є загиблі та поранені.

Відомо, що Кригіна у 2015 році закінчила Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого.