Політика

ХАМАС і Путін мають спільну мету: Байден звернувся до американців

байден

Президент США Джо Байден виступив зі зверненням з питань Ізраїлю та України. Він заявив, що вже у пʼятницю направить до Конгресу терміновий запит на фінансування допомоги Ізраїлю та Україні. 

“Це розумна інвестиція, яка буде давати дивіденди для американської безпеки на покоління вперед”, – наголосив він. Деталі щодо цієї допомоги президент США розкривати не став, проте додав, що вона буде “безпрецедентною”.

Основні моменти виступу:

  • Ми не забуваємо про братські могили, про тіла, знайдені зі слідами тортур. Зґвалтування використовувалися росіянами як зброя. Тисячі і тисячі українських дітей були вкрадені Росією у їхніх батьків”.
  • “ХАМАС і Путін представляють різні загрози. Але у них є дещо спільне: вони хочуть повністю знищити сусідню демократію. Для ХАМАС мета існування – знищення Ізраїлю і вбивство євреїв. Водночас Путін заперечує, що Україна має або колись мала державність. Він стверджує, що СРСР створив Україну”.
  • “Чому це важливо для Америки? Історія вчить, що коли диктатори не платять за агресію, вони приносять ще більше хаосу, терору та більше руйнувань. Вони продовжують, і загроза для Америки та світу зростає”.
  • “Якщо ми не зупинимо жагу Путіна до влади і контролю над Україною, він не обмежиться тільки Україною. Путін вже погрожує “нагадати” Польщі, що частина їхніх земель була “подарунком Росії”. Колишній президент РФ назвав Естонію, Латвію і Литву “балтійськими провінціями Росії”. Це наші союзники по НАТО”.
  • “Якщо ми відступимо і дозволимо Путіну стерти незалежність України, чи не будуть агресори по всьому світу хотіти зробити так само?“.
  • Українці досягають успіху. Коли Путін вторгнувся в Україну, він думав, що захопить Київ і всю Україну за лічені дні. Минуло більше року – Путін провалився. І він продовжує провалюватися. Київ все ще стоїть. Україна відвоювала понад 50% територій, які Росія колись окупувала”.
  • “Ми не можемо дозволити і не дозволимо терористам як ХАМАС і тиранам як Путін перемогти. Я відмовляюся це допускати. У такі моменти ми повинні пам’ятати, хто ми. Ми – Сполучені Штати Америки. І немає нічого, що нам не під силу, якщо ми робимо це разом”.

Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling