Політика

Деркач заявив про активну роботу з недопущення блокування кордону поляками

кордон, польща
Сергій Деркач / Мінвідновлення

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач у середу, 14 лютого, разом із заступником міністра інфраструктури Польщі Павелом Ганцажем спільно відвідали три пункти пропуску на кордоні: “Ягодин – Дорогуськ”, “Угринів – Долгобичув” та “Краківець – Корчова”.

Про це Деркач повідомив на своїй Facebook-сторінці, передає Суспільне.

Під час перемовин посадовців, а також представників прикордонних та митних служб обох країн, насамперед, йшлося про недопущення блокади кордону з боку польських перевізників. Деркач, зокрема, наголосив, що українська сторона виконала всі заходи, які обіцяла.

“Всі ми знаємо, що та угода, яка була підписана між протестувальниками в Польщі і Мінінфраструктури, діє до 1 березня. Тому наші зустрічі присвячені тому, щоб ми вирішили всі питання, які були проблемними і були передумовами для блокування кордону. Дві теми яких ми торкнулися — черги перед кордонами і угода про лібералізацію перевезень”, — сказав Деркач.

Він додав, що після того, як перевізники заблокували пункти пропуску, черги на кордоні зменшились і їх фактично не існувало до протесту польських фермерів, який відбувається зараз.

Посадовець на місці показав польським колегам роботу системи єЧерга. Він пояснив, що для її ефективної роботи важлива безперебійна робота кордону. За його словами, в умовах блокади, організованої польськими фермерами, жоден перевізник не може планувати свою діяльність, а збитки поруч з Україною та Польщею несуть і інші країни ЄС.

Деркач також відзначив, що зі свого боку його відомство всіляко підтримує Міністерство агрополітики у спробах розв’язати цю ситуацію.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling