Данія оголосила про черговий пакет військової допомоги Україні з обладнанням для F-16

Данія оголосила про черговий пакет військової допомоги Україні, який містить обладнання на підтримку переданих винищувачів F-16.

Як повідомляється на сайті Міноборони Данії, 19 пакет одночасно підтримає нагальні потреби України та сприятиме довгостроковій розбудові здатності України до самооборони.

Як заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен, Україна все ще потребує значної військової підтримки через російську агресію.

“Завдяки останньому пакету ми надаємо якомога більшу підтримку для забезпечення потреб України на полі бою тут і зараз. Але ми також маємо зобов’язання Данії у сфері безпеки підтримувати Україну протягом наступних 10 років”, — сказав він.

Міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен заявив, що  інвестиції в український оборонно-промисловий комплекс – це “ефективний і сталий спосіб підтримати українську боєздатність — як тут і зараз, так і в довгостроковій перспективі”.

Він пообіцяв, що Данія зі свого боку продовжить розширювати можливості для підтримки української оборонної промисловості й залучатиме до цього Європейський Союз.

Міноборони зазначило, що у двох останніх пакетах допомоги для інвестицій в українську оборонну промисловість було зарезервовано загалом 1,2 млрд данських крон, що еквівалентно $170 млн. Новий пакет дає змогу розподілити 1,2 млрд крон у такий спосіб, щоб Міноборони могло швидко задовольнити потреби Києва. Очікується, що перший проєкт буде запущено влітку, йдеться у повідомленні.