Політика

Bloomberg: Орбан обіцяє помститися Брюсселю за постанову ЄС

Євросоюз, орбан
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан / Фото AFP

Прем’єр-міністр Угорщини пообіцяв вжити заходів у відповідь після різкого рішення Євросоюзу про політику надання притулку, що може затьмарити майбутнє головування країни в ЄС, пише Bloomberg.

У четвер Європейський суд наклав штраф у розмірі 200 мільйонів євро (216 мільйонів доларів), а також щоденний штраф у розмірі 1 мільйона євро на уряд Орбана за недотримання раніше ухваленого рішення суду про захист осіб, які шукають притулку.

“Ми придумаємо спосіб, щоб Брюссель постраждав більше, ніж ми”, – сказав Орбан в інтерв’ю державному радіо в п’ятницю, не вдаючись до подробиць.

“Націоналістичний прем’єр присягнувся бути чесним посередником протягом наступних шести місяців – непросте завдання для лідера, який часто опинявся на самітах ЄС не у своїй тарілці з цілої низки найважливіших питань, починаючи від спроб підірвати допомогу Україні, послабити санкції проти Росії та закінчуючи торпедуванням критичних заяв на адресу Китаю”, – зазначає Bloomberg.

Рішення ЄС заганяє Орбана в кут у найделікатніший момент, коли на нього чинять тиск, щоб зміцнити бюджет. ЄС уже затримує близько 20 мільярдів євро, призначених для Угорщини, через проблеми з корупцією та правопорядком.

Рейтингове агентство Fitch, яке має переглянути свою оцінку суверенного кредиту Угорщини наприкінці п’ятниці, попередило, що нездатність зробити це негативно позначиться на її рейтингу, який наразі перебуває на другому місці за інвестиційним рівнем з негативним прогнозом.

Орбан вдається до антиімміграційної риторики і політики, щоб стати першопрохідцем для популістських сил у Європі та за її межами, навіть коли уряд працює над збільшенням припливу іноземних робітників, щоб заповнити нестачу робочої сили.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling