Байден закликав Сенат якомога швидше розглянути законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден закликав Сенат якнайшвидше розглянути пакет законопроєктів про військову допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, який сьогодні ухвалила Палата представників.

“Сьогодні члени обох партій у Палаті представників проголосували за просування інтересів нашої національної безпеки і подали чіткий сигнал про силу американського лідерства на світовій арені. У цей критичний момент вони об’єдналися, щоб відповісти на заклик історії, ухваливши вкрай необхідний законопроєкт про національну безпеку, за який я боровся кілька місяців”, – цитує Reuters заяву Байдена.

За словами президента, цей пакет законопроєктів надасть підтримку Ізраїлю та Україні, які захищають свій суверенітет, і надасть необхідну гуманітарну допомогу Газі, Судану, Гаїті та іншим територіям, які постраждали від конфліктів і стихійних лих.

Байден подякував спікеру Палати представників, республіканцю Майку Джонсону, лідеру демократів Хакіму Джеффрісу та двопартійній коаліції, які схвалили законопроєкти.

Лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер уже заявив, що голосування щодо законопроектів розпочнеться у вівторок, 23 квітня.

“Сенат готовий зробити наступний крок до ухвалення додаткових заходів з національної безпеки”, – написав Шумер у соціальній мережі Х.