Бахмут зруйновано більш ніж на 60%

Понад 60% Бахмута зруйновано під час боїв та російського наступу на місто, яке триває вже півроку, повідомив голова Донецької обласної адміністрації Павло Кириленко.

За його словами, у середу в результаті обстрілів міста загинули двоє мирних жителів.

“Які б спроби увійти до міста не робив противник, йому не вдається просунутися. Які б успіхи вони не мали, вони були відкинуті на старі позиції за межі міста, – сказав Кириленко в ефірі українського телемарафону. – Фактично, зараз вони перебувають на спустошеній рівнинній”. території, що також сприяє величезним втратам серед особового складу”.

Український президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні в середу подякував військовим, які завдають ворогові численних втрат і вибивають російські війська з позицій на околицях Бахмута.

“Окупанти вже півроку переносять дату, коли очікують на захоплення всього Донбасу. Ось чекали до Нового року – а наші захисники знову демонструють успіхи. Окупанти постійно збільшують свої сили в Донецькій області – вони роблять це і зараз. І кожен такий день наших успіхів – це новий доказ божевілля самої ідеї нападати на Україну”, – сказав Зеленський.