Кримінал

Вибух у Чернігові на виставці: двом військовим повідомили про підозру

вибух

Двом військовослужбовцям повідомлено про підозру за фактом порушення правил поводження зі зброєю через поранення дітей у Чернігові на виставці зброї.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

“За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону повідомлено про підозру двом військовослужбовцям за фактом порушення правил поводження зі зброєю (ч. 2 ст. 414 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 3 вересня 2022 року в місті Чернігові під час проведення виставки зброї військовослужбовці територіальної оборони демонстрували цивільному населенню зброю та боєприпаси. Під час демонстрації один з боєприпасів здетонував. В результаті цього було травмовано п’ятеро осіб, серед них четверо дітей віком від 2 до 12 років.

“У день події правоохоронці затримали двох військовослужбовців в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу”, – додають у Генпрокуратурі.


3 серпня вдень у Чернігові під час міського масового заходу стався вибух. За початковими даними медиків, через вибух постраждали шестеро дітей. Найважчі поранення отримала дворічна дитина, у неї осколкове поранення обличчя та складна травма кисті.

4 серпня Зеленський повідомив, що у Чернігові було затримано двох осіб, підозрюваних у причетності до вибуху.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling