У Харкові повідомили про підозру у шахрайстві з нерухомістю шести людям

У Харкові повідомили про підозру у шахрайстві, викраденні людини та створенні злочинної організації шістьом людям. За даними слідства, група незаконно заволодівала квартирами. За словами джерела Суспільне Харків, йдеться про десятки квартир.

Очолював групу “відомий у місті кримінальний авторитет”, повідомив речник СБУ Харківщини Владислав Абдула 16 лютого. За даними прокуратури, чоловіку 45-років.

“Двоє “керівників” організації розробляли плани злочинної діяльності, але розуміючи складність самостійної реалізації, почали залучати інших осіб серед своїх знайомих. Надалі усі функції чітко розподілялись між усіма учасниками”, — сказано у повідомленні СБУ.

За даними прокуратури, члени групи обирали власників житла з алкогольною залежністю та психічними розладами.

“Заволодіння коштами відбувалось наступним чином: зловмисники підшукували людей, які мають у власності нерухоме майно, вводили їх в оману, погашали борги, дооформлювали всі документи на право власності. Знаходили реальних або фіктивних покупців, після чого відбувалось укладення потерпілою особою під безпосереднім контролем злочинної групи договору відчуження свого нерухомого майна”, — повідомили в прокуратурі.