Думки

Треба починати з себе

24 Липня 2014 12:27
Ірина ЄФРЕМОВА

Сьогодні Україна проходить через найважчі випробування з часів здобуття Незалежності. На Сході йде війна, занепад у економіці, що залишила попередня влада, напруження у суспільстві.

На тлі загальнодержавної важкої кризи партія ВО "Батьківщина" продовжує послідовно реалізовувати вимоги Майдану, однією з яких був запит Революції на широку люстрацію у владі.

«Батьківщина» всіляко підтримує усі процеси, пов’язані з реформуванням держави та оновленням країни. Та насамперед у партії є розуміння, що реформування треба починати з себе. Тому у глобальному партійному проекті, що має назву «Батьківщина починається з тебе», велике значення приділяється самоочищенню наших лав.

Що ми маємо на увазі коли говоримо про внутрішньопартійну люстрацію в «Батьківщині»? Насамперед треба зрозуміти, що люстрація – це не репресії, це, у першу чергу, заборона діячам високого рангу, які скомпрометували себе, впродовж певного часу або по пожиттєво працювати на державній службі.

Але для «Батьківщини» внутрішня люстрація – це процес очищення від тих партійців, які заплямували себе за роки перебування нашої політичної сили в жорстокій опозиції до режиму Януковича. Цей процес почався не вчора, він йде вже кілька років, починаючи з 2010 року. Але зараз треба поставити крапку і очиститися від всього баласту та відвертих зрадників.

Тому дуже важливо, щоб процес внутріпартійної люстрації був відкритим і доступним для уваги суспільства. І повертаючись до різниці між люстрацією та репресіями треба навести деякі критерії, які є підставою для виключення особи з партії. Наведемо деякі з них:

– партієць голосував на сесіях відповідних рад за рішення, спрямовані проти інтересів місцевої громади;
– партієць приймав або підписував рішення, що мають ознаки корупційних, лобістських рішень, спрямованих проти інтересів місцевих громад та/або порушують права людини;
– партієць підтримував представників Партії Регіонів під час кадрових голосувань;
– та ін.

«Батьківщина» зробить все, щоб наші хлопці, які зараз відстоюють фактично Незалежність нашою країни на Сході, повернулись у нову державу – державу без корупції та свавілля чиновників. Саме тому зміни у країні партія «Батьківщина» починає з себе.
.    
 


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling