Кремлю потрібна війна

На фото те, що залишилось від боєприпасу, який шостого квітня вбив Володимира Шпака, командира взводу 58 бригади. За хвостовиком фахівці ідентифікували боєприпас як танковий кумулятивний снаряд калібру 125-мм.

Тобто, «сепарські» танки вже на передовій. Хоча, за умовами перемир’я, мають знаходитись в боксах далеко від лінії зіткнення. І варто бути готовими, що таких обстрілів побільшає.

Кремлю потрібна війна.

Ось що пише родичам на підконтрольну територію жителька окупованої Макіївки (ім’я не називаю із зрозумілих причин): «Нас тут пугают, что 25 апреля начнется полномасштабная война с войсками НАТО. Знакомая работает у Пушилина, он своим сказал отдать всем трудовые книжки и быть наготове».

UPD по боєприпасу, від якого загинув Володимир Шпак. Повторно зв’язався з командуванням бригади, в якій служив Володя. Там кажуть, ще раз ретельно вивчили осколки та залишки снаряду, і остаточно дійшли висновку, що це 3ОФ35, боєприпас до протитанкової гармати МТ-12 «Рапіра». Яка теж є забороненою Мінськими угодами та умовами припинення вогню, тож має знаходитись не на лінії зіткнення, а в місцях постійного зберігання.

Оригинал