Місія здійсненна

Будь-яка, навіть, здавалося б, нездійснена місія стає просто-таки приреченою на обов’язкове виконання в повному обсязі і більше, коли в неї починають вірити. Коли навколо мети об’єднуються активісти і спільними зусиллями працюють над її виконанням. Оця впевненість та переконаність в необхідності досягнення та готовність, не покладаючи рук, діяти, усі разом, якщо доведеться – без відпочинку й сну, і є запорукою успіху.

Вчора в черговий раз підтвердилась моя абсолютна впевненість в обов’язковому успіху реформи правоохоронної системи після зустрічі прем’єра та чільника МВС з кадетами Патрульної служби  Міністерства внутрішніх справ, які вже найближчим часом приступлять до роботи.

Коли дивишся в обличчя цих молодих людей і розумієш, що завтра вони будуть захищати правопорядок в країні, стає якось спокійно. В їхніх очах написана готовність працювати зовсім за новими законами та правилами.

Свого часу вони повірили. Повірили Арсену Авакову, який запропонував докорінну реформу системи, що останнім часом у більшості українців асоціювалася з чим-завгодно, але точно не зі спокоєм і довірою. Ці молоді хлопці та дівчата пройшли досить жорсткий відбір, зараз вони вже майже завершили навчання і скоро вийдуть на патрулювання. Наразі такі ж проекти вже почали реалізовуватися в Одесі, Львові та Харкові.

Впевнена, це буде черговим імпульсом, коли своєю вірою в необхідність змін, оптимізмом та порядністю, вони змусять повірити і тих скептиків, які поки що дуже зверхньо ставляться до реформування правоохоронних органів.

Але навіть це – лише верхівка айсбергу, лише перший крок реформування. Ще треба провести величезну роботу, аби зміни відбулися дійсно докорінні. В Уряду є стратегія і готовність йти до кінця, але не завжди на це вистачає їхніх повноважень. І ми, як депутати Верховної Ради, маємо підтримати з одного боку реформаторів, які налаштовані працювати, а з іншого – людей, які вже повірили в те, що не одразу, але вимоги Революції Гідності будуть поступово виконуватися. Показати їм, що нинішня влада не забула про зобов’язання, які брала на себе.

Тож закликаю усіх підтримувати реформаторські законопроекти  та продемонструвати і п’ятій колоні в Україні, і сусіду-агресору, що влада в Україні монолітна і відповідальна перед своїми громадянами.