Умєров доручив перевірити загибель військових 128-ї бригади

Міністр оборони України Рустем Умеров увечері у суботу, 4 листопада, доручив Головній інспекції Міноборони провести повну перевірку за фактом загибелі військовослужбовців 128 окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади. Він також висловив співчуття сім’ям загиблих воїнів. “Будуть з’ясовані всі обставини того, що сталося”, – написав міністр у Facebook.

За даними українських військових, ЗС РФ 3 листопада завдали удару ракетою “Іскандер-М” по особовому складу 128-ї бригади у прифронтовому селі Запорізької області. В результаті загинули військовослужбовці, а мирні жителі, які перебували на місці інциденту, отримали поранення різного ступеня тяжкості, підтверджує українське Управління стратегічних комунікацій у Telegram, не називаючи кількість жертв.

За інформацією військових, вранці 3 листопада, під час вручення нагород бійцям ЗСУ на честь Дня артилерії на території прифронтової зони Запорізької області внаслідок попадання російської ракети загинули понад 20 осіб.

Голова Закарпатської обласної адміністрації Віктор Микита написав у суботу у Facebook: “Прошу всіх краян, громади, підприємців у закладах громадського харчування утриматися в наступні декілька днів від будь-яких розважальних заходів, концертів тощо. Після офіційної інформації та з дозволу 128-ї ОДШБр буде розпорядження про вшанування загиблих воїнів”.

Сама 128-а бригада поки що не надала жодної інформації про трагедію, що сталася.