У Сенаті США готують законопроєкт про конфіскацію активів російських олігархів

Американські сенатори представили законопроєкт, який має пришвидшити арешт активів російських олігархів. Гроші мають спрямовувати на допомогу Україні.

Про це повідомляють на сайті сенатора Шелдона Вайтхауса.

Як зазначають його автори, цей законопроєкт дозволить Міністерству юстиції США через чинні процедури адміністративної конфіскації швидше заарештовувати цінні активи російських олігархів, які потрапили під санкції.

«Наш двопартійний законопроєкт притягає до відповідальності жорстоких посібників кривавого вторгнення Путіна в Україну. Надаючи необхідні повноваження правоохоронним органам США, він дозволить швидко конфіскувати суперяхти, літаки, особняки, пентхауси та інші розкішні активи, що належать партнерам Путіна в конфлікті, щоб підтримати хоробрих українських борців за свободу», — зазначив один зі співавторів законопроєкту сенатор Річард Блюменталь.

Як зазначають на сайті сенатора, законопроєкт має скасувати обмеження в 500 тисяч доларів на адміністративну конфіскацію активів, які належать російським олігархам та іншим особам, які допомагають російському уряду, порушуючи закони Сполучених Штатів. Законопроєкт також уточнює повноваження Мін’юсту США щодо переказу коштів, гарантуючи, що американський уряд зможе переказувати Україні всі кошти, отримані в результаті конфіскації активів російських олігархів.