У Києві двоє чоловіків напали на волонтерку

У Києві двоє нетверезих чоловіків напали на волонтерку, яка поверталася з прощання з парамедикинею Іриною Цибух.

Поліція Києва повідомила, що правоохоронці затримали другого підозрюваного у нападі на волонтерку.

Працівники Оболонського управління поліції за допомоги аналітиків кримінального аналізу та у взаємодії зі співробітниками СБУ, встановили та затримали другого порушника. Ним виявився 70-річний місцевий мешканець.

Слідчі вручили йому повідомлення про підозру за вчинення хуліганських дій (ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

Про напад на волонтерку інформувала Київська міська прокуратура. 

Вказано, що інцидент стався поблизу входу в підземний перехід по вулиці Новокостянтинівській у Києві. Слідство встановило, що двоє нетверезих чоловіків спочатку намагалися зав’язати з дівчиною розмову російською мовою. Вона українською відповіла, що не розуміє їх. У відповідь на це чоловіки почали лаятись на неї. 

“Агресивних чоловіків вона почала знімати на мобільний телефон. Підозрюваний наздогнав дівчину і вихопив у неї телефон аби вона не могла його знімати, а згодом плюнув в обличчя. Після цього його супутник долонею ударив постраждалу в ніс. Дівчині вдалося повернути телефон. Після чого зловмисники зникли з місця події”, – йдеться у повідомленні. 

Волонтерка виклала зняте відео в соцмережі, де його побачили правоохоронці. Після цього вони розпочали кримінальне провадження та встановили, що одним з учасників конфлікту був 73-річний мешканець столичного Печерська, який торгує на ринку на Куренівці. Його дії кваліфікували як хуліганство. Водночас чоловік свою вину не визнав. Він стверджує, що на відео не він та не пам’ятає ніякого конфлікту з дівчиною “через свій поважний вік”. 

Втім, 73-річному чоловіку оголосили підозру за фактом вчинення грубого порушення громадського порядку, вчиненого групою осіб, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю відносно потерпілої (за ч. 2 ст. 296 КК України).

“Місце знаходження іншого учасника конфлікту ще встановлюється”, – додали в прокуратурі.